
Arkansas - Texas - MitchellWilliamsLaw.com

Do Temporary Construction Tanks or 
Mobile Tanks Need to be Registered 
with the Arkansas Department of 
Environmental Quality?
Arkansas Environmental, Energy, and Water Law Blog

12/15/2010Author: Walter G. Wright The most recent issue of the Canopy which is the quarterly 
magazine published by the Arkansas Oil Marketers Association includes a clarification from Terry Perry, 
Enforcement/Compliance Branch Manager of the Regulated Storage Tank Division of the Arkansas 
Department of Environmental Quality in which he responds to the following question: QUESTION: Do 
temporary construction tanks or mobile tanks need to be registered with ADEQ? Mobile tanks by 
regulation are tanks used to move fuel. Does it matter if a tank is over or under 1,320 gallons? ANSWER: 
Above ground storage tanks used at temporary locations, not installed at a fixed location, do not fall 
under the definition of a regulated above ground storage tank (REG. 12, Section 12.103). This 
interpretation is not new and has been used since REG. 12 was written. Tanks that are mobile and can be 
moved from location to location throughout the year would require multiple registrations (and fees), if 
regulated, and the statutes/regulations were not written to require registration of mobile tanks.
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