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Ms. Jackie Skaggs
Shipping Department
Amazing Products, Inc.
6214 Strawberry Lane
-P.O. Box 14226
Louisville, KY 40214

Ref. No.: 15-0169
Dear Ms. Skaggs:

This is in response to your letter dated July.13, 2015 requesting clarification of the
Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180) relating to the hazard
classification of a solution containing 98-99 % sulfuric acid (93% grade) and 1% Rodine.
Specifically you ask whether this product is a Packing Group I or Packing Group II material.

In accordance with § 173.22, it is the shipper's responsibility to-properly classify a
hazardous material. This Office does not generally perform that function. While the safety
data sheet indicates the solution is a Packing Group II material, it does not provide an
indication on how that determination was made.

Based only on the information you provided in your letter and the accompanying safety data
sheet, this material is composed of a single predominant hazardous material that is identified
in the hazardous materials table (Sulfuric acid) aﬁd another material (Rodine 85). Provided
the presence of Rodine 85 does not impact the hazard class or packing group of the
predominant hazardous material the material must be described using the proper shipping
name of the hazardous material and the qualifying word “mixture” or “solution.” When
applied to this case, the shipping description for this material must be UN1830, Sulfuric
acid, solution, 8, PG II.

If the presence of Rodine 85 changes the hazard class or packing group from the specifically
identified material, or significantly changes the measures to be taken in emergencies, or if
the material can be appropriately described by a shipping name that describes its intended
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application, then a suitable generic or n.o.s. description must be selected and an assigned an
appropriate packing group based on the properties of the solution e.g. corrosive liquids,
1.0.8. or compounds, cleaning liquid. See § 172.101(c)(10).

If you have further questions, please do not hesitate to contact this office.
Sincerely,

Duane A. Pfund
International Standards Coordinator
Standards and Rulemaking Division



